ЗЛАТОВЕЗ

Вера Мајсторовић
Радња Златовез, из Чачка, основана је давне 1990. године. Вез ради искључиво на старим природним материјалима. У орнаментици израженом везу, заступљени су и веома стари мотиви.

ТАШНА – МАШНА

Марина Влатковић
Пачворк је интересантна техника шивења која различите комаде тканине, спаја у једну целину. Марина, данас пачворк примењује на торбама, кецељама…

АМ

Ана Миловић
Кројачка радионица АМ, постоји од 2002. године. Иако мала, има изграђен стил. АМ има комфор који желите и аутентичност наших простора. Користе искључиво природне материјале, а наравно предност увек има српско платно, која је и основна тканина за израду одевних комбинација, за све љубитеље етно стила.

СРБИЈАНСКИ ВЕЗ

Милана и Милан Марјановић су са радом почели, пре 15 година. Баве се израдом народних ношњи, а поред тога и многобројним етно сувенирима. Јелеке раде, по узорку из 1870. године. Израђен је од свилених гајтана и свилене бућме. Раде са природним материјалима.

РАЈКА

Десанка Лазаревић и Радмила Митровић
Домаћа радиност РАЈКА почела је са радом 2001. године. Баве се производњом ручно тканих ћилима, торби, народних ношњи, одевних предмета од вуне и памука, а све то у старом етно стилу. Ту су и ручно везени столњаци, надстолњаци, шустикле и пешкири, кецеље и куварице.

ЧУТУРА

Милорад Радовановић
Традиција израде предмета од дрвета. Занат који се преносио са колена на колено, и помало усавшавао употребом савремених алата. Од језгра јавора, праве се оригиналне чутуре, са традиционалним мотивима и Свецима. Од језгра зреле букве, јавора или врбе, која се предходно припреми за обраду, праве се разни производи.

СТАНЕЖНИЦА ОСМЕХА ВРЕЛА

Татјана Нинковић
Станежница осмеха врела је мала уметничка радионица за израду сувенира и ситних уметничких предмета, од глине. Глина печена на високој температури. Висок квалитет производа. Поред шоља са мотивима Србије и Београда, можете наћи и мрдалице, макете кућа из разних делова Србије и још много тога.

ИВАН

Иван Беловуковић
Уметнички атеље ИВАН, доноси дивне колаже мртве и живе природе, Иван, по занимању архитекта, прецизно и јасно дочарава слике. петла, шљива, јабука, грожђа, акварела и још много слика, по којима је препознатљив.

ЈЕЛА СТИЛ

Марија Јеличић
Производња столњака и подметача од јуте је већ дуже од 15 година најзначајнија делатност занатске радионице ЈЕЛА СТИЛ из Ужица. Служећи се најлепшим српским традицијама у изради етно производа. Столњаци од јуте се израђују у различитим величинама,бојама и облицима, са јутаним цветним апликацијама. Јута је после памука, најпопуларније влакно данашњице.

ЕУРОПРИНТИНГ

Зоран Антић
Дугогодишње искуство у изради производа од врбовог прућа. Сталак за саксије са цвећем, само је један производ, од широког асортимана који имамо у понуди. Производи од врбовог прућа. Традиционални плетарски занат.

ГРНЧАРИЈА

Владимир Минчић
Још од 1989. године, настављају дугогодишњу породичну традицију, започету у Пироту. Радионица за уметничко обликовање глине и израду грнчарских производа. Различити грнчарски производи, прављени од високо квалитетне глине.

ГРНЧАРИЈА ФУРУНОВИЋ

Бранислав Фуруновић
Употребна грнчарија, уникатна ручно рађена, обликована по традиционалној, заборављеној методи, на грнчарском точку. Израђује и уникатне фигуре од високо квалитетне глине.